امروز سه شنبه  ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴

۱۴۰۴/۰۲/۱۲- ۱۵:۴۲

دیدار رییس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران-سیرالئون با وزیر کشاورزی سیرالئون

آرا شاوردیان، رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سیرالئون، که در رأس هیاتی از اعضای این گروه به فری‌تاون سفر کرده، روز سه‌شنبه 9 اردیبهشت 1404 با هنری موسی پاکا، وزیر کشاورزی و امنیت غذایی سیرالئون، دیدار و گفتگو کرد.

آرا شاوردیان در ابتدای این دیدار با اشاره به سیاست کشورمان مبنی بر توسعه روابط با آفریقا گفت: آفریقا از جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی ما برخوردار است. سفر گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون به فری‌تاون تاکیدی دوباره بر این موضوع است. در هفته جاری در تهران سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در حال برگزاری است. خرسندیم که از سیرالئون هم هیاتی در این نشست شرکت دارند.

وی افزود: دو کشور ظرفیت‌های زیادی برای همکاری در بخش کشاورزی دارند. ایران تجربیات خوبی در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی، استفاده از فناوری‌های نوین در کاشت و برداشت و افزایش تولید و بهره‌وری محصولات دارد. می‌توانیم در این موارد نیز که منجر به تأمین امنیت غذایی سیرالئون می‌شود با شما همکاری کنیم. مجلس شورای اسلامی آمادگی حمایت از همکاری‌های دو طرف در حوزه کشاورزی را دارد.

فرامرز شاهسواری نایب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون نیز که در این دیدار حضور داشت با اشاره به تجربیات ایران در حرکت به سوی خودکفایی در زمینه کشاورزی گفت: این آمادگی وجود دارد که تجربیات خود را به کشورهای دوست از جمله سیرالئون منتقل کنیم. این همکاری‌ها تأمین کننده منافع هر دو طرف است. وی افزود: کشور ما در زمینه آبیاری و تولید بذر نیز پیشرفت‌های زیادی داشته است. بعضی از این بذرها مانند گندم در سیرالئون کشت نمی‌شوند. می‌توان زمینه کشت این محصول و امکان استفاده از بذر مناسب با این شرایط آب و هوایی را سنجید و همکاری‌های گسترده‌ای در این زمینه داشت.

هادی قوامی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون نیز که در این سفر حضور دارد، با اشاره به راهبرد وزارت کشاورزی سیرالئون در زمینه تامین امنیت غذایی کشور گفت: راهبردهایی که شما برای تقویت و تحول در بخش کشاورزی دارید متناسب با شرایط سیرالئون است که می‌تواند پایه‌ای برای همکاری‌های دو طرف در زمینه کشاورزی باشد.

وی افزود: ایران می‌تواند در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی به سیرالئون کمک کند؛ ما کارخانه ساخت تراکتور و کمباین داریم که می‌توانیم محصولات آنها را در اختیار شما قرار دهیم. با توجه به کشت و مصرف بالای برنج در هر دو کشور، می‌توان از فضای سیرالئون برای افزایش تولید این محصول استفاده کرد که نیاز دو کشور را تأمین نماید.

قوامی همچنین گفت: وزارت جهاد کشاورزی ایران می‌تواند تیم‌هایی از متخصصان این حوزه را به سیرالئون اعزام نماید تا زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای تبدیل ماده اولیه به محصول را فراهم نمایند. با توجه به اهمیت کشاورزی در اشتغال و ارزآوری، ما برای همکاری در این بخش آمادگی کامل داریم.

هنری موسی کاپا، وزیر کشاورزی و امنیت غذایی سیرالئون، نیز در این دیدار گفت: برنج محصول اصلی کشور ما است. توان تولید ما از نیاز مردم سیرالئون کمتر است و سالانه مبلغ زیادی صرف خریداری آن می‌شود. باید بتوانیم با استفاده از تجربیات دیگر کشورها بر این مشکل غلبه کرده و تولید را افزایش دهیم.

وی افزود: در زنجیره غذایی ما توجه زیادی به مرغداری و دامپروری داریم. علاوه بر آن به کشت گندم هم علاقمند هستیم. البته همانطور که می‌دانید و اشاره شد، کشت گندم نداریم اما کشاورزی علم است و با فناوری جدید می‌توانیم بذر گندم را منطبق با شرایط اینجا تولید کنیم. علاقمند هستیم در این زمینه از تجربیات ایران استفاده کنیم.

آقای کاپا در ادامه گفت: راه عملی کردن ایده‌های موجود استفاده از فناوری و روش‌های نوین است. اگر بتوان از ماشین‌های ایران برای مکانیزاسیون استفاده کنیم می‌توانیم بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از همه ابتکارات در بخش کشاورزی استقبال می‌کنیم، چرا که همه اینها به امنیت غذایی ما کمک خواهد کرد. پیشنهاد مشخص ما این است که هیات‌هایی میان وزارتخانه‌های کشاورزی دو کشور تبادل شوند تا زمینه امضای یک یادداشت تفاهم جامع در این حوزه فراهم گردد. گروه دوستی پارلمانی دو کشور یا کمیسیون‌های کشاورزی پارلمان‌ها می‌توانند از این روند حمایت و پشتیبانی کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما